İletişim Hattı +90 (476) 227 91 77
Medya

Bereketi artırarak hizmetlerimize devam ediyoruz!

  • 13.09.2022
  • alibalaban
IĞDIR TİCARET BORSASI olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden kiraladığımız Selektör makinesinin ( Buğday, Arpa , Tohum ayıklama ) üreticilerimizin kullanımına sunulmuştur.
Iğdır ‘lı üreticinin elini güçlendirmeye devam eden Borsamız Tarımsal üretimin en önemli girdi maliyetlerinden bir tanesi olan tohumu, çiftçilerin kendi ürettikleri kaliteli ürünlerden elde etmesini sağlamak amacıyla İlk olarak Küllük Köyüne kurduğumuz “Kaliteli Tohumluk Üretimi tohum temizleme (selektör) makinesi üreticilerimizin kullanıma sunuldu.

Kayıplar ortadan kalkacak. Tohum içindeki yabancı maddeleri temizlemek, sınıflandırmak ve ilaçlamak amacıyla kullanılan selektör makinesi sayesinde; sağlıklı ve ilaçlanmış hububat tohumu kullanarak sürme, rastık ve septorya (yaprak leke hastalığı) gibi hastalıkların sebep olduğu kayıplar ortadan kalkacak, yabancı otların tohumdan ayrılmasıyla zirai mücadele girdilerinde tasarruf edilecek.
Saf tohum kullanımı açısından oldukça önemli bir adım
Gayemiz çiftçimiz daha çok kazansın, şehrimizde bolluk ve bereket artsın.
Bereketi artırarak hizmetlerimize devam ediyoruz.
  • Bereketi artırarak hizmetlerimize devam ediyoruz!

Iğdır Ticaret Borsası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç