TARIMDA GENÇ GİRİŞİMCİ KADINLAR GÜÇLENİYOR PROGRAMI PROJE PAZARI VE SERTİFİKA TÖRENİ

Tarım Bakanlığınca uygulanan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı uyarınca" Iğdır Tarım İl Müdürlüğü ile İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde eğitim alan 43 kadın çiftçiye törenle Sertifika ve dereceye girenlere hediyeleri verildi. Sertifika törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Serhat KUMTEPE katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından  Kadın Çiftçilere yönelik olarak hazırladığı sinevizyon gösterisi yapıldı.

Tarım İl Müdürü Hüseyin ERASLAN törende yaptığı açılış konuşmasında ekonomik kalkınmanın kırsalda gerçekleştirilebilmesi için kadınların istihdam, eğitim, bilgi gibi yönlerden güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek Bakanlığımızın kadının güçlenmesi, üretim sürecindeki rolü, iş gücüne katılımının sağlanması, erkeklerle eşit bir biçimde kalkınma imkanlarından yararlanma ve karar alma sürecine katılmasının sağlanmasına önem verdiğini ve bu amaçla "Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planını" uygulamaya koyduğunu söyledi.

Eraslan konuşmasının devamında "Kırsal alanda yaşayan kadınlarımız ev işleri, eş ve annelik görevlerine ek olarak tarımsal üretimin her aşamasında da sorumluluk üstlenmektedirler.

Sürdürülebilir kırsal kalkınmayı sağlamak ve yönetmek, kırsal ekonominin içinde yer alan yerel aktörlerden olan kadın çiftçilerimizin de ekonomik yaşamda pay alarak yer alması kırsal kalkınma planlarına katılımlarının sağlanmasıyla mümkündür.

Bu kapsamda ilimizde 43 kadın çiftçimize eğitimler verilmiş, girişimciliği özendirmenin yanı sıra proje hazırlama yöntemleri de öğretilmiştir.

Eğitimler; Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde istihdama yönelik sertifikalı toplam 72 saatten oluşan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Tarım İl Müdürü Hüseyin ERASLAN'ın konuşmasının ardından ilk üçe giren kadın çiftçilerin isimleri açıklandı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede "TARIMIN AÇAN RENKLERİ" adlı Projesiyle Sevtap Nur EROĞLU birinci, "MANDA YUVA YAPMIŞ" adlı projesiyle Birgül IŞIKAY ikinci, "ALTIN YUMURTLAYAN TAVUKLAR"adlı projesiyle de Esma ARAS üçüncü seçildi. Ödül olarak birinci, ikince ve üçüncü olan kadın çiftçilere çeyrek altın; Proje eğitimi alan tüm kadın çiftçilere sertifika ve plaket verildi. Törenin ardından protokol ve katılımcılar alt katta bulunan proje sergisini gezerek kadın çiftçilerden projeler hakkında bilgiler verildi. Protokol ve Kadın Çiftçilerin toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.​