Kurban Bayramı mesajı

Iğdır Ticaret  Borsası (ITB) Başkanı Serhat KUMTEPE , Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kumtepe , içerisinde büyük bir anlam ve değer taşıyan kurban ibadetinin, teslimiyetin ve fedakarlığın en güzel göstergesi olduğunu ifade etti.
Aziz Milletimiz, 15 Temmuz'da gerçekleşen hain darbe girişimine ve akabinde düzenlenen terör örgütlerinin hain saldırılarına karşı birlik ve beraberliğin nasıl olması gerektiğini tüm dünyaya göstermiş; adeta bir kardeşlik dersi vermiştir.“Birlik, beraberlik içerisinde ay-yıldızlı bayrağımızın altında kenetlendiğimiz sürece bu zorluklarında üstesinden hep beraber geleceğimize inanıyorum "dedi.

Maneviyatın artırılması, vatan ve millet sevgisinin pekiştirilmesi ve bu çok ulvi duyguların kuşaktan kuşağa aktarılması için bir vesile olan dini ve milli bayramlar, toplumsal birliği sağlayan, kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının gelişerek perçinlendiği, hoşgörünün egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı özel günlerdir. Bu özel günlerde milli ve dini duyguları, inançları, örf ve adetleri uygularken geçmişine bağlı, geleceğine sağlam temeller üzerinde bakabilen insanlar yetişmesinin önemine dikkat çekmeliyiz. Toplum hayatımızda büyük bir önem taşıyan, birleştirici, bütünleştirici özelliği ile bizleri bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu bayramda halkımızla aynı güzel duyguları paylaşmanın mutluluğunu duyuyorum. Bu vesile ile  mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, Bayramın sağlık, huzur ve barış dolu günler getirmesini temenni ederim" ifadelerini kullandı.