• İNEK SÜTÜ

    En Az : 0.90 TL

    En Çok : 1.10 TL

    Hayvansal Ürünler

  • MISIR SILAJI

    En Az : 0.15 TL

    En Çok : 0.20 TL

    Çeşitli Maddeler

  • OT(YONCA

    En Az : 0.43 TL

    En Çok : 0.48 TL

    Çeşitli Maddeler

  • DÜVE KARKAS YAĞLI

    En Az : 26.00 TL

    En Çok : 27.00 TL

    Kasaplık Canlı Hayvanlar

  • KUZU KARKAS YAĞLI

    En Az : 32.00 TL

    En Çok : 33.00 TL

    Kasaplık Canlı Hayvanlar

  • KOYUN KARKAS YAĞLI

    En Az : 26.00 TL

    En Çok : 26.50 TL

    Kasaplık Canlı Hayvanlar

  • TOSUN KARKAS YAĞLI

    En Az : 27.00 TL

    En Çok : 28.00 TL

    Kasaplık Canlı Hayvanlar

  • İNEK KARKAS YAĞLI

    En Az : 25.00 TL

    En Çok : 25.50 TL

    Kasaplık Canlı Hayvanlar

  • ARPA YEMLİK

    En Az : 0.65 TL

    En Çok : 0.75 TL

    Hububat

  • BUĞDAY

    En Az : 0.70 TL

    En Çok : 1.00 TL

    Hububat

 

 

 

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri I. Çeyrek Ocak - Mart 2016

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri I. Çeyrek Ocak - Mart 2016
Ticari süt işletmelerince Mart ayında 832 bin 376 ton inek sütü toplandı
 
Toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,5 arttı.
 
Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 133 bin 247 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %3,2 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 56 bin 784 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %1,5 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 2 bin 94 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %13 azaldı.

Yoğurt üretimi 98 bin 213 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %6,8 arttı. Ayran üretimi ise 58 bin 331 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %13,2 artış gösterdi.

Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,1 olarak tespit edildi.
Facebookta Paylaş

Twitter Paylaş