Iğdır Bal ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı

Sponsoru olduğumuz Iğdır Valiliği tarafından organize edilen ilimizin bal ve yöresel ürünlerinin tanıtılmasının amaçlandığı fuar,  Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu, Borsamızı temsilen Genel Sekreter Sibel GÜNEŞ  kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, konuşmaların yapılması ve kurdele kesilmesiyle devam ederek, fuar alanının incelenmesiyle son buldu.
Fuar alanında stantları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi alan Valimiz Sayın Enver
ÜNLÜ; ''İlimizde birçok üreticinin ürettikleri ürünler için Pazar oluşturamadığı ve bu durumunda üreticinin motivasyonunu olumsuz etkilediğini gördüm, bu durumda üretici ürününün elinde kalacağını düşünerek ürettiklerini maliyetinden düşük olarak aracı şirketlere satmaktadır. Tanıtım fuarını düzenlememdeki amaç; üreticilerin ürettikleri ürünleri birinci elden tüketiciye satmasını sağlayarak emeğinin karşılığını aracı şirketler değil de kendisinin almasını sağlamaktır. Iğdır Ovası, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Türkiye'nin en doğusunda yer alan gerek iklim özellikleri gerekse verimli topraklarıyla şanslı illerimizdendir. Tarımsal potansiyeli, üretim kültürü, coğrafi yapısıyla ve kültürel çeşitliği ile Iğdır geleneksel ve yerel ürünler bakımından zengin iller arasında yer alması hedeflenmektedir. Bunu inşallah hep birlikte başaracağız.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yedi gün boyunca sürecek olan fuara tüm vatandaşlarımızın ilgi göstermesini beklemekteyiz.

Tanıtım fuarı 7 gün sürecek olup özlem duyduğunuz yöresel ürünlerimizi fuarda bulabileceksiniz. Borsamız, üyemiz Sadak gıda Tar.veHay.Nak.San.Tic.Ltd.Şti- Mezzito ve Iğdır Ticaret ve Sanayi odası ile  birlikte  katıldık .  Açmış olduğumuz standımıza bekleriz.

Yer: lğdır Belediye meydanı