ITB Başkanı Kumtepe “Birlikteliğimizi Bozmayı Başaramayacaklar”

Gaziantep'te kına gecesini kana bulayan teröristlerin ve terör örgütlerinin milletin birlik ve beraberliğini bozamayacağını ifade eden Iğdır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat KUMTEPE  “Vatan toprağımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kına gecesini kana bulayan teröristleri ve onların içerideki ve dışarıdaki destekçilerini lanetle kınıyorum” dedi.

Türkiye’nin 15 Temmuz’dan bu yana önemli bir süreç geçirdiğini, terör örgütlerinin top yekün saldırıya geçerek Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne kastettiğini  bunu kimsenin başaramayacağını ifade ederek Gaziantep’te kına gecesini kana bulayan ve 54 vatandaşı şehit eden teröristleri lanetledi. Kumtepe yaptığı yazılı açıklamada Gaziantep’in Türkiye’nin en önemli dinamiklerinden birisi olduğunu ifade ederek barış ve huzur kenti olan Gaziantep’in son dönemlerde adının terörle anılmaya çalışılmasının ekonomiye yönelik darbe vurma girişimi olduğunu da belirterek “Gaziantep büyük bir acı yaşıyor. Vatandaşlarımız en mutlu günlerinde bir terör saldırısına maruz kalmış ve 51 vatandaşımız şehit olmuştur. Gözü dönmüş caniler, eli kanlı katiller çocuk, kadın genç ihtiyar demeden masum vatandaşlarımızın en mutlu gününü kâbusa çevirmiştir. Ölenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin bu olaylar karşısında daha çok kenetlenmesi ve birlikteliğini koruması, sağduyulu davranarak provokasyonlar karşısında duyarlı olması gerekiyor. Terörle hiçkimse hiçbir şeyi başaramayacaktır. Milletimiz bu tür olaylarla daha çok kenetlenmekte, vatanına ve demokrasisine daha çok sahip çıkmaktadır. Gaziantep’te yaşanan terör saldırısı sonucu yaşamını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Herkesin uyanık olması, dikkatli olması gereken bir süreçten geçiyoruz. Vatandaşlarımızın en ufak bir şüpheyi bile emniyet güçleriyle anında paylaşması olası olayların önlenmesi için büyük önem taşıyor” dedi.