İLİMİZDE AB VE DIŞ İLİŞKİLER ÇALIŞTAY ÖN DEĞERLENDİRME VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Iğdır Valiliği AB ve Dış İlişkiler Çalıştay Ön Değerlendirme ve Bilgilendirme toplantısı, İlimiz Valisi Sayın Enver ÜNLÜ Başkanlığında Polisevi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Aralık Kaymakamı Kemal DURU, Tuzluca Kaymakamı Abdullah KADIOĞLU, İl Emniyet Müdürü Orhan ÇEVİK, İl Jandarma Komutanı Hakan BAŞAKÇI ve Kurum Müdürleri ,Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Serhat KUMTEPE katıldı.

Toplantı Organizasyonunun tamamı Iğdır Valiliği Avrupa Birliği Ve Dış İlişkiler Bürosu Sorumlusu Naciye PARLAR tarafından yapıldı.
Naciye PARLAR, Bu toplantıyı düzenlemekteki hedefimiz üniversitemiz Proje Ofisi Uzman alanlarını tüm kurumlara tanıtmak, ilimizin yatırımcı portföyünü belirlemek, Iğdır’da Iğdır ili ‘’PROJE OFİSİ ‘’farkındalığı yaratmak, paydaşların uzman ve uzmanlık alanları ile ilgili bilgilerin tek elde toplandığı ‘’IĞDIR İLİ UZMAN HAVUZU’’ veri tabanı oluşturmak, küçük orta, büyük ölçekte projeler üretimine yönelik paydaşları arasında ileriki dönemlerde yapılacak olan eşleştirme çalıştayları için bu toplantının ön değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı olduğunu belirtti.
Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin (KÜSİ) önemini vurgulayarak Iğdır ilimiz kalkınmaya müsait bir il bu kapsamda Kurumlarımızın ortak haraket etmesi gerekiyor. Proje ofisi uzmanlarımız tarafından kurumlarımız bilgilendirmeli projeler üretmeliyiz.“dedi.
Daha sonra Iğdır üniversitesi TTO Koordinatörü ve BSTB İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Korkmaz tarafından yeni kurulan Üniversite Proje Ofisi hakkında tanıtım ve bilgilendirme sunumu yapıldı.    Üniversite Proje Ofisi kapsamında oluşturulan, Iğdır Üniversitesi Uzman Havuzu ve Alanlarının tanıtımı sonrası karşılıklı bilgi alışverişi ile istişare edilen ve yakın zamanda yapılması planlanan KÜSİ Çalıştayı için paydaşların talepleri dinlendi.
         Ayrıca toplantı sonucunda Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ ’nün talimatıyla Iğdır Valiliği, Iğdır Üniversitesi, Iğdır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Iğdır Ticaret Borsası ve Iğdır Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği koordinasyonunda tarımsal işletmelerin Iğdır bölgesi için örgütlenmesi ile alakalı çalışmaların yürütülmesi kararı alındı.