ICC Türkiye Tahkim Günü düzenlendi.

09.02.2018 - ICC Türkiye Tahkim Günü düzenlendi.

9 Şubat 2018 Tarihinde İstanbul'da düzenlenen ICC Türkiye Tahkim Günü etkinliklerine Iğdır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat KUMTEPE katıldı.

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile işbirliğinde TOBB Başkan Yardımcısı Sn. Halim Mete ve Adalet Bakan Yardımcısı Sn. Bilal Uçar’ın katılımıyla 9 Şubat 2018 tarihinde İstanbul’da Swissotel’de, “ICC Türkiye Tahkim Günü” düzenlenmiştir.

Alanında uzman hakemler, kamu ve özel sektör ve ticaret odalarının hukuk müşavirleri, Yargıtay üyeleri, hâkimler, avukatlar ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 350 kişilik bir katılımın sağlandığı etkinlik kapsamında; ICC Tahkiminin genel özellikleri ve güncel gelişmeler, uluslararası uyuşmazlıkların çözümünde cinsiyet çeşitliliği, inşaat uyuşmazlıklarının tahkim yoluyla çözümü ve yaşanan güncel sorunlar, ülkemizde uyuşmazlıkların tahkim ve mahkemeler yoluyla çözümü ve yargının rolü, ülkemizde genel olarak alternatif uyuşmazlık çözüm yollarına avukatların gözüyle geçmişi, bugünü ve geleceğine  ilişkin konular ele alınmıştır.