DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğünde,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) ortaklığında Iğdır’da Gürcistan –İran Pazarına ihraç imkanlarına yönelik Dış Ticaret Semineri düzenlendi. Seminere Yönetim Kurulu Başkanı Serhat KUMTEPE , Başkan Yardımcısı Celal BAKKIRAN ve Genel Sekreter Sibel GÜNEŞ katıldı.

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası  Konferans Salonunda düzenlenen  ITSO Yönetim kurulu başkanı Kamil Arslan'ın açılış konuşmasıyla başlayan 2 bölümden oluşan seminerin ilk bölümünde Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracat yapan ve yapacak olan firmalara devlet destekleri anlatıldı. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracat Geliştirme Uzmanı Ümit Ateşağaoğlu uluslar arası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, Pazar araştırması ve pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, Yurtdışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi konusuna değinirken, Türk Eximbank Sigorta Müdür Yardımcısı Ece Aysun CÖMERT, ihracat yapan firmalara Türk Eximbank tarafından sağlanan ihracat kredi sigorta ve garanti programları hakkında bir sunum yaptı.

Seminerin 2. Kısmında ise, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracat Geliştirme Uzmanı Oğuzhan Kökosmanlı ve Arda Ocak Ülke Masaları, Gürcistan ve İran Pazarına ihraç imkanlarına yönelik katılımcılara yol gösterdi.Seminer katılımcılardan gelen sorularla karşılıklı sohbet ortamında tamamlandı.