BİRLİKTE KAZANACAĞIZ KOBİ DESTEK (NEFES) KREDİSİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) finansman desteği, Iğdır Ticaret Borsası ’nın katkılarıyla oluşturulan KOBİ Destek (Nefes) Kredisi için müracaatlar başladı.

Konu hakkında bilgi veren Iğdır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat KUMTEPE , “31 Ağustos’ta TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak, KOBİ Destek (Nefes) Kredisi için protokol imzalamışlardı. O protokol çerçevesinde Iğdır Ticaret Borsası üyeleri, belirtilen bankalara KOBİ Destek Kredisi için başvurabilecekler” dedi.

FAALİYET BELGESİ ALINMASI GEREKİYOR
KOBİ Destek (Nefes) Kredisi için belirlenen 6 bankaya müracaat edileceğini belirten Kumtepe “Borsa üyelerimiz, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası’na başvurabilecekler. Üyelerimizin başvuruyu gerçekleştirmeden önce Borsamızdan  ‘KOBİ Destek (Nefes) Kredisi başvurusu içindir’ ibareli faaliyet belgesi alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“FİRMALARIMIZ NEFES ALACAK”

“KOBİ Destek (Nefes) Kredisi, 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli, toplam 18 ay vadeli olacak. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 1,85 olarak belirlendi. İnanıyorum ki kurumlar arası güç birliğinin sonucu olan bu kredi ile firmalarımız nefes alacaktır.”