AB PROJE YÖNETİM EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ

Iğdır Valiliği AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörlüğünce hazırlanan, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programında desteklenen Proje Döngüsü Yönetimi ve Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi'ne 29.01.2018-02.02.2018 tarihleri arasında katılan kursiyerlerin sertifika törenine İlimiz Valisi Enver ÜNLÜ, Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Serhat KUMTEPE, Kamu Kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları katıldı.

Programda Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinin standartlarına uygun önemli adımlar attığını belirten Vali Ünlü,; ''2014-2020 yılları arasında Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında Türkiye'ye ayrılan para 4,5 milyar Avro üzerinde olup, bu ciddi bir rakama tekabül etmektedir. Proje yapan kurumlar bu kaynağı kullanarak AB'ye entegre olma hususunda gelişim gösterecektirler. Bizim için önemli olan pastanın diliminden Iğdır'ın aldığı paydır. Projede yer alan görevlilerimizin göstereceği verimli çalışmalar sayesinde Iğdır'ın daha çok mali destek alacağını düşünmekteyim. Devam eden müzakere sürecinde tüm bu imkânlardan daha kapsamlı yararlanmak için görevlilerimizin bu işi gönüllülük esasına göre severek yapmalarını arzu etmekte ve başarının da ancak böyle bir çalışma isteğiyle sağlanacağını düşünmekteyim. Valiliğimiz İl AB Daimi Temas Noktası, Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu, AB Proje Ofisi tarafından çalışmalar yürütmektedir. Milletimizin çıkarlarına yönelik yapılan bu uyum projelerinde Valilik olarak bugüne kadar ilimizde yürütülen Avrupa Birliği boyutlu çalışmalara gereken önem verilmiş ve bundan sonrada verilmeye devam edecektir.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Program, Vali Enver Ünlü, Ünlü tarafından kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından son buldu.