15 TEMMUZ DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ

Iğdır Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğe, Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Milletvekili Nurettin Aras,  İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Jandarma komutanı Albay Kahraman Dikmen, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Kumtepe ,Başkan Yardımcısı Celal Bakkıran ,  Meclis Kurulu Başkanı Kasım Çankaya , borsamız üyeleri , kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Iğdır vali yolu sonunda başlayan 3 km yolu dolduran binlerce Iğdırlı Fettulahcı terör örgütünün  darbe girişimini kınayarak “Şehitler Ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarak 200 metre uzunluğundaki bayrak altında yürüyerek valiliğin önünü doldurdular. Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gece, kalabalık ve açık hava

Meydanda coşkulu kalabalığa  seslenen  Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde çok büyük bir dönüm noktası teşkil eden 15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesinde yurt içi ve yurt dışında bir çok etkinliklerle şehitlerimiz anılmakta. O günkü kahramanlıklar tekrar tekrar dillendirilmekte ve dilden dile destanlaşmaktadır. İlimizde 11 Temmuzdan bu yana 15 Temmuz şehitlerini anma Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri yapılmaktadır. Bu anma etkinliklerine katılan meydanlarımızı hınca hınç dolduran inançları vatanları bayrakları özgürlükleri ve gelecekleri için darbecilere meydan okuyan siz değerli vatandaşlarımızı şükranla selamlıyorum. Milletin bu konudaki kararlılığını gösterdiği gündü. 15 Temmuz gecesi, cesaretiyle kararlı ve onurlu duruşuyla halkımızın destan yazdığı gündü. 15 Temmuzda tıpkı Çanakkale, Sakarya ve İstiklaldeki gibi tek yürek tek millet olunmuş iradesini bir avuç darbeciye paçavracıya çiğnetmeyen halkımızın günüydü. Türk milletinin özgürlüğünü elinden almak isteyenler ancak çıldırmış olmalıdırlar. Zira böyle bir harekete kalkışanlar en ağır şekilde cezalandırılmış ve bundan sonra da cezalandırılmaya devam edilecektir. 15 Temmuz demokrasi, cumhuriyet, şanlı bayrağımızın ve ülkemizin mevcudiyetini ve milli hakimiyetinin tescillendiği tarihtir.. " dedi.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Iğdır Valisi Enver Ünlü, “Milletin bu konudaki kararlılığını gösterdiği gündü. 15 Temmuz gecesi, cesaretiyle kararlı ve onurlu duruşuyla halkımızın destan yazdığı gündü. 15 Temmuzda tıpkı Çanakkale deki gibi Sakarya da ki gibi istiklal deki gibi tek yürek tek millet olunmuş iradesini bir avuç darbeciye paçavracıya çiğnetmeyen halkımızın  günüydü.

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, ayakta duran insanlar, gece, ağaç, masa, açık hava ve iç mekan

Şunu özellikle belirtmek istiyorum Türkiye Cumhuriyeti FETÖ, PKK ve diğer tüm terör örgütlerini oyunlarını bozarak yoluna kararlılıkla devam edecektir. Milletimizi bir birine düşürmek isteyenlere asla fırsat verilmeyecektir. Bizde bu vatan ve bayrak sevgisi olduğu sürece karşımızda hiç kimse duramaz.Dış mihrapların şunu çok iyi bilmesi gerekir ki bu aciz millet Malazgirt de Çanakkale de ve Sakarya da vatan millet bayrak aşkına canını ortaya koymuştur.15 Temmuz dada mevcudiyetinin bir kez daha ispatlamış ve ülkesine sahip çıkmıştır.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar

Türk milletinin özgürlüğünü elinden almak isteyenler ancak çıldırmış olmalıdırlar.. 15 Temmuz gecesi Türkiye cumhuriyetinin asla yıkılamayacağını gösteren ve tarihe geçen destansı bir gece olmuştur. Sizler 15 temmuzun kahramanlarısınız. Sevgili Iğdırlılar şunu asla unutmayın ki ülkemizi hep birlikte şer güçlerden korumaya mecburuz. Biz hepimiz biriz beraberiz kardeşiz.  Örnek millet olduğumuza da bu gece ve geçen sene 15 Temmuzda ortaya koyduk dünyaya gösterdik. Karşımızda hiçbir gücün duramayacağını demokrasimizin yıkılmaz yılmaz bekçisi olduğunu bütün dünyaya haykırdık” dedi. Program, 15 Temmuz demokrasi zaferi belgesel sunumu,Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuşması,şiir ilahi ve Kuran- kerimin okunması,selaların verilmesi  ile devam etti.

Görüntünün olası içeriği: 18 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve basketbol sahası

Görüntünün olası içeriği: ayakta duran insanlar, gece ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve gece