14 KASIM IĞDIRI'IN KURTULUŞU

Iğdır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat KUMTEPE , 14 Kasım 1920 Iğdırı’n kurtuluşu  dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Kumtepe, mesajında,

Iğdır’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü büyük bir sevinç, coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sağlanmasında ve birlik ve beraberliğin elde edilmesinde çok büyük fedakarlıklar gösterilmiştir. Bu fedakarlıklar neticesinde ülkemizin en doğu noktası ve üç ülkeye sınır olan Iğdır’da bayrağımız göndere çekilmiş ve bir daha da inmemiştir.

Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladığımız bu günde bizler, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumalı ve bu şuurla Iğdır’ımıza sahip çıkarak, hak ettiği konuma ulaştırmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutluyor, vatanı uğuruna fedakârca savaşan Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kazım Karabekir Paşa, Iğdır'ımızın ilk şehitlerinden Mehmet Çavuş olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle   anıyoruz.