Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini arıyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, Türkiye’ nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlenerek, söz konusu şirketlerin görünürlüklerini artırmak ve bu şirketlerin küresel bağlantılarını güçlendirmek amacıyla 2011 yılından beri “Türkiye’ nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi-Türkiye 100 ” programı yürütülmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde TEPAV işbirliğinde düzenlenecek olan  2016 Türkiye 100 Programı, şirketlerin 2012 – 2015 dönemindeki yıllık ortalama gelirlerinin büyüme hızını dikkate alacaktır.

Başvurular 27 Haziran tarihinde başlamış olup, 15 Ekim 2016 tarihine kadar devam edecektir.

Detaylı bilgi ve başvuru için http://turkiye100.tobb.org.tr web sitesinin ziyaret edebilirsiniz…

Saygılarımızla,

Kimler başvurabilir?

Aşağıda sıralanan kriterleri sağlayan şirketlerin başvuruları kabul edilecektir.

– 31 Aralık 2011 ve öncesinde kurulan,

– 2012 yılında en az 300 bin TL satış gelirine sahip,

– 2015 yılında en az 1 milyon TL satış gelirine sahip,

– 2012-2015 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında arttıran şirketler,

Ayrıca;

– Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz
– Başvuracak şirketlerin merkezlerinin Türkiye’de bulunması gereklidir.

– Yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesinin başvurusu kabul edilmez.

– Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları olan şirketler de başvurabilir.

– Hisselerinin yüzde 51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketler başvuramaz.
– Kar amacı gütmeyen şirketler başvuramaz.

– Holdinglerin başvurusu kabul edilmez; bir holdingin çatısı altındaki şirketler başvurabilir.

– Franchise işletmeleri başvuramaz.

– Otomobil galeri, bankalar ve elektrik, gaz ve su sağlayıcıların başvuruları kabul edilmez.